HomeGouden GildeJudoinstaptoernooiUitslagenFoto'sForumStages - ClinicsContact
 
Home arrow uitslagen arrow 4 keer goud op NK -17 jaar
4 keer goud op NK -17 jaar
zaterdag 06 maart 2010

Afgelopen zaterdag werden in Tilburg de Nederlandse Kampioenschappen judo voor jeugd -17 jaar gehouden. Maar liefst 4 keer wist een "de korte'" judoka Kampioen van Nederland te worden.

In de ochtend groep wist Joey de Goede na 3 wedstrijden de finale overtuigend te bereiken, in de finale liet Joey zien waar hij voor gekomen was GOUD. Na 2 minuten was het pleit beslecht 1 yuko 1 waza-ari en een volpunt.
Brianne Juliana wist de finale te bereiken door 3 wedstrijden op rij te winnen, in de finale haar rivaal. Brianne judoode haar beste wedstrijd van het toernooi, het was echter niet genoeg om de finale ook te winnen. Zilver was vandaag het maximaal haalbare. Maar er was nog meer deze groep, Wesley Pont, Laci de Jong en Jaco van Heest wisten allen een Bronzen medailles te bemachtigen.

De dag kon eigenlijk niet meer stuk na de eerste groep, volgens de technische staf van het De Korte sport- en gezondheidsinstituut, Mark van der Ham, Ge van den Elshout, Dimitrie Nobel, Willem de Korte.

In de tweede groep wist Sjors Riddersma ook zijn eerste twee wedstrijden te winnen, in de halve finale stond hij tegen een bekende, eerder dit seizoen verloor Sjors al eens van deze judoka. Nu na een goede wedstrijd wist Sjors met een flitsende verwurging zijn tegenstander te verslaan. De finale na een achterstand wist Sjors met een prachtige heuptechniek een waza-ari te scoren om vervolgens een houdgreep aan te leggen waar niemand meer uit zou komen.
Max de Vreeze kon bijna op de fiets naar de NK komen, zo dichtbij woont hij. Max dit seizoen al twee meetmomenten de beste Nederlander, won zijn eerste twee wedstrijden op ippon. Om vervolgens in de het zelfde te doen als het gehele seizoen, na 4 minuten was de buit binnen met een yuko won Max zijn eerste Nederlandse titel. Ook Amber van de Hoff won al haar wedstrijden tot aan de finale. In de finale wist Amber met een hele goede beentechniek haar tegenstander te verslaan. Na vele zilvere medailles nu voor Amber GOUD. Sidney Saarloos stond om brons, maar wist deze wedstrijd helaas niet te winnen 5de op zijn eerste NK -17.

Image  Image 
 Image  Image

       Van linksboven: Joey de Goede, Sjors RIddersma, Amber van de Hoff en Max de Vreeze.

meer foto's hier

 

 
Reageer (1 reacties)
4 keer goud op NK
Mar 07 2010 17:46:14
** Dit onderwerp gaat over content artikel: 4 keer goud op NK **

van harte gefeliciteerd met deze superprestatie !
#29

[+] Reageer
Reageer...
Advertisement

Online

We hebben 1 gast online
© 2018 judo.dekorte.nl
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.